Syksy on kiinalaisen terveystiedon mukaan metallielementin aikaa; irti päästämisen ja sisäänpäin kääntymisen aikaa. Sisäelimistä keuhkot ja paksusuoli liittyvät syksyyn, joten niiden hyvinvointiin kannattaa nyt kiinnittää huomiota. Keuhkojen kautta hengitämme sisään uutta puhdasta energiaa paksusuolen puhdistaessa kehoamme kuona-aineista (ja päästäen irti siitä, mitä emme enää tarvitse). Myös suru ja alakulo kuuluvat syksyyn. Sureminen on luonnollista ja puhdistavaa, kunhan siitäkin osaa myös päästää irti. Tämä ei kuitenkaan aina ole helppoa. Jos alakulo ottaa vallan, voi kokeilla seuraavaa helppoa ja hauskaa mudraa, eli käsilla tehtävää elettä, joka ohjaa energiaa ja tietoisuutta kehossamme.

Hamsi

Hamsi Mudra

Hamsi mudra sopii täydellisesti syksyn vuodenaikaan. Se on helppo tehdä ja sen voi tehdä milloin vaan melkein missä asennossa vaan; seisten, istuen taikka maaten. Tätä mudraa kannattaakin lähestyä leikkisällä mielellä.

Miten ja miksi se kannattaa tehdä?

Yhdistä keskisormen, nimettömän ja pikkurillin päät peukalonpään kanssa, anna etusormen olla suorana. Pidä niin kauan kuin haluat. Mudran voi tehdä yhdellä kädellä, mutta molemmilla käsillä tehtäessä vaikutukset ovat voimakkaammat.

Hamsi mudran sanotaan poistavan esteitä elämästä, helpottavan masennusta ja surua ja herättävän keveyden ja naurun tunteita. Tämä mudra hyödyttää keuhkoja ja paksusuolta (keuhkojen ja paksusuolen meridiaanit kulkevat peukalon ja etusormen kautta) parantaen ravinteiden imeytymistä ja kuonan poistumista.

Voin suositella tätä täydestä sydämestäni. Se on yksinkertaista ja helppoa, mutta yllättävän tehokasta. Vietäpä jonkin aikaa sormet pystyssä, niin voit tuntea, kuinka keveyden ja ilon tunteita alkaa kuplia sisälläsi. On suorastaan mahdotonta suhtautua elämään ja itseensä kovin vakavasti.

 

Share This: